My Cart0
0

 

Όλοι θέλουμε να ακούμε μουσική στο σπίτι

Όλοι θέλουμε να ακούμε μουσική στο σπίτι

Αλλά εσύ θέλεις κάτι παραπάνω. Για παράδειγμα, θέλεις να συνδέσεις ασύρματα το smartphone και το tablet σου και να ακούσεις μουσική από τα ηχεία σου. Θέλεις να έχεις πρόσβαση στις χιλιάδες online υπηρεσίες music streaming και να τις «στέλνεις» στο ηχοσύστημα με ένα άγγιγμα της οθόνης του κινητού σου. Και, πέρα από αυτά, έχεις αυξημένες απαιτήσεις συνδεσιμότητας και με τις συμβατικές συσκευές ήχου. Το σύστημα των ονείρων σου συνδέεται με κάθε πηγή που είναι διαθέσιμη, αναλογική και ψηφιακή. Συνδέεται με το δίκτυο του σπιτιού, ενσύρματα ή ασύρματα και από εκεί με τους υπολογιστές σου, ώστε να έχεις πρόσβαση σε όλα τα media των σκληρών δίσκων σου. Η εποχή του “τηλεκοντρόλ” έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Θα το χρησιμοποιήσεις, αλλά σπάνια. Θέλεις το ηχοσύστημά σου να είναι εύκολο στην χρήση, να ρυθμίζεται και να λειτουργεί μέσα από ένα app. Θέλεις τα μηχανήματά σου εργονομικά αλλά και όμορφα, ώστε να μην χρειάζεται να τα «κρύβεις» σε ράφια. Εκφράζουν, άλλωστε, εσένα και την άποψή σου για την τεχνολογία.

Mini hi-fi: μικρά σε μέγεθος, τεράστια σε δυνατότητες

Η αποστολή ενός ηχοσυστήματος είναι τελικώς, απλή: Πρέπει να γεμίζει τον χώρο με δυνατή μουσική και για αυτό χρειάζεσαι το σωστό ενισχυτή, τα κατάλληλα ηχεία και, αν θέλεις το κάτι παραπάνω σε μπάσο, ένα subwoofer. Τα περισσότερα συστήματα σου δίνουν τον έλεγχο στο θέμα αυτό. Διαθέτουν ψηφιακούς επεξεργαστές με ισοσταθμιστή που ρυθμίζεται από εσένα, σου προσφέρουν έτοιμες επιλογές, ή, στην απλούστερη περίπτωση, μια απλή λειτουργία που θα ενισχύσει τα μπάσα και θα υπογραμμίσει τον ρυθμό στα κομμάτια σου. Χρησιμοποίησε τα εργαλεία αυτά, για να φέρεις τον ήχο στα μέτρα σου. Μπορείς να διαλέξεις ένα πραγματικά μικρό σύστημα που χωρά παντού (δεν τα λένε, τυχαία, micro hi-fi) αλλά δεν υπολείπεται καθόλου σε δυνατότητες και ποιότητα. Αν μετακινείσαι συχνά και θέλεις να το έχεις πάντα μαζί σου, υπάρχει πάντα ή περίπτωση του φορητού. Έχουν πολλές δυνατότητες και καλό ήχο για το μέγεθός τους ενώ, επιπροσθέτως, λειτουργούν και με μπαταρίες αν χρειαστεί. Αν έχεις περισσότερο χώρο, μπορείς να διαλέξεις ένα μεγαλύτερο σύστημα (mini) το οποίο συχνά έχει και μεγαλύτερα ηχεία, για καλύτερο μπάσο και υψηλότερες εντάσεις. Αν τα party και η δυνατή μουσική είναι τρόπος ζωής για σένα, θα βρεις ειδικά συστήματα για αυτή τη δουλειά. Με ενσωματωμένο Karaoke, λειτουργίες ειδικές για DJs, δυνατότητα ασύρματου streaming, πολλά Watts και αντίστοιχα ηχεία για υψηλές εντάσεις, ακόμη και με ενσωματωμένα φωτορυθμικά!

Εν αρχή ην τα ηχεία

Το να ακούς μουσική όλες τις ώρες είναι… μια κουβέντα. Στην πραγματικότητα, είναι πολλές οι φορές που θέλεις να ακούσεις αλλά η ώρα και οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν δυνατή μουσική από τα ηχεία. Για αυτές τις δύσκολες ώρες, ή για όποτε θέλεις να απομονωθείς από το περιβάλλον σου, μπορείς να διαλέξεις τα κατάλληλα ακουστικά. Ένα σύστημα over-ear, που καλύπτει όλο το αυτί, θα σου προσφέρει την μεγαλύτερη απομόνωση και τον καλύτερα ελεγχόμενο ήχο. Ένα σύστημα on-ear είναι μικρότερο σε διαστάσεις και ελαφρύτερο. Διάλεξε ένα ακουστικό με ενεργή καταστολή των εξωτερικών θορύβων, αν θέλεις το απόλυτο στην απομόνωση. Θα μπορείς να το χρησιμοποιείς και σε εξωτερικούς χώρους (απαλλαγμένος από τον θόρυβο στο αεροπλάνο ή το πλοίο). Ένα σύστημα ακουστικών με ψηφιακό επεξεργαστή είναι αρκετά έξυπνο για να «κόβει» μόνο τους ενοχλητικούς θορύβους, ώστε να μην απομονώνεσαι πλήρως αν περπατάς στο δρόμο ή μπορεί και να προσαρμοστεί στο είδος ή στο συγκεκριμένο κομμάτι μουσικής που ακούς. Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτά. 

Share: 

Newsletters

Newsletter

Newsletter

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Το e-koureas.gr είναι το e-shop της επιχείρησης Ηλεκτραγορά Κουρέας, η οποία λειτουργεί πάνω από 30 χρόνια.

Επικοινωνία

Δημοκρατίας 72,
Αιγίνιο 603 00

+30 23530 22685

info@e-koureas.gr

www.e-koureas.gr

MasterCard VISA VISA MasterCard ID Check VISA